فهرست اولویتهای ۱۴۰۱ «صمت»
دنیایاقتصاد : متولیان صنعت درصدد طراحی ابزاری جدید برای رشد تولید و افزایش صادرات محصولات دانشبنیان هستند. اظهارات معاون وزیر صمت نشان میدهد رویه جدیدی در حوزه اعطای جوایز صادراتی در سال جاری در دست اجراست که در نهایت قرار است به جای حجم صادرات، ارزش افزوده صادرات را تشویق کند. حمایت از تولیدات با فناوری بالاتر در زمره اولویتهای اصلی صمت در سال۱۴۰۱ است.
تولید و تجارت در سال ۱۴۰۱ چه مسیری را در پیشرو دارد؟ متولیان صمت معتقدند، دولت بنا دارد که با کاهش مشکلات پیشروی تولیدکنندگان، کسبه، بازرگانان و تجار، فضا برای رونق و شکوفایی اقتصاد مهیا شود. گفتوگو با معاون وزیر صمت نشان میدهد که دولت درصدد اصلاح مسیر خود در زمینه اعطای مشوقهای صادراتی است. این نکته را محمدجواد حاجیحسینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور در روزنامه «دنیایاقتصاد» مطرح کرد. وی در این دیدار به برخی از پرسشها پیرامون اقدامات دولت در حوزه تولید و تجارت پاسخ داد. حاجیحسینی با اشاره به مطالبات مختلف نمایندگان مجلس از وزارت صمت، اظهار کرد: امروز مهمترین مطالبات نمایندگان مجلس حول محور خودرو شکل میگیرد که وزارتخانه درصدد پاسخگویی مناسب به آنهاست. وی در پاسخ به این پرسش که سرانجام واردات خودرو به کجا رسیده است، عنوان کرد: طبیعتا معاونت تخصصی باید در این زمینه پاسخگو باشد. تا جایی که مطلعم، آخرین اقدام این بود که آییننامه واردات خودرو ایراداتی داشت که همکارانم آن را برطرف کردند؛ اما فعلا مصوبه هیاتوزیران ابلاغ نشده است. قرار بر این است که بعد از ابلاغ قانون، وزارتخانه در فرصت یکماهه خود به تدوین آییننامه اقدام کند که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
معاون پارلمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به برخی ابهامات درباره نوع و تعداد خودروهای وارداتی، گفت: طبیعتا گلایههایی از جانب مردم یا نمایندگان مجلس درباره برنامه واردات خودرو هست. برخی دوست دارند که خودروهای خوب و لاکچری سوار شوند و خواستار آن هستند که محدودیتی نباشد و سقفی برای واردات خودرو قائل نباشیم. انتقاداتی هم به سقف تعداد خودروهای وارداتی است و سقف قیمت را نشانه رفته است. نگاه وزارتخانه بر خودروهای اقتصادی متمرکز است؛ این یعنی صمت قائل به این است که با توجه به وضعیت کشور، خودروهایی را وارد کند که اقتصادی باشند؛ اقتصادی، هم از منظر مصرف سوخت و هم به معنی بهای تمامشده تا طبقات متوسط بتوانند آن خودرو را خریداری کنند. این نگاه قاعدتا در بطن آییننامه قرار خواهد گرفت. در مجلس هم دیدگاهها و سلایق متفاوتی وجود دارد. بالاخره ۲۹۰سلیقه مختلف هست! اینکه بگوییم همه را تامین کردهایم، طبیعتا اینطور نیست و نظراتی هم هست و ممکن است نظر خیلی از دوستان مجلسی تامین نشود؛ اما تلاش خواهیم کرد بهترین کار ممکن را انجام دهیم.